Bilvergroting met protheses
Bilvergroting met protheses
Een bilvergroting is een operatie waarbij met een prothese het volume van de bil wordt vergroot. De techniek is ontwikkeld in de jaren ’80. De populariteit van de bilvergroting heeft onder andere door beelden op social media wereldwijd een vlucht genomen.
Bij zowel mannen als vrouwen kan de wens bestaan om de vorm of het volume van de bilspier te verbeteren. Dat kan met lipofilling of met een bilimplantaat. Dr. Grabietz is een expert op het gebied van het plaatsen van bilimplantaten onder de spier. Hierbij wordt er een holte gemaakt onder de grote bilspier waarna de prothese in deze holte wordt geplaatst. Dat geeft een natuurlijk effect. Doordat de prothese bedekt is door de spier blijven ook de contouren van de prothese bedekt.
Om een mooi natuurlijk effect te krijgen, wordt bij grotere maten een dubbel ronde prothese gebruikt. Bij kleinere maten wordt een gewone ronde prothese geplaatst.
Inmiddels heeft dr. Grabietz veel dames en heren gelukkig kunnen maken met deze operatie die onder algehele narcose plaatsvindt. Ook mensen die een dergelijke operatie hebben ondergaan in het buitenland, maar ontevreden zijn over het resultaat hebben inmiddels de weg gevonden naar onze kliniek voor advies of een hersteloperatie.
Waarom kiezen wij voor Sebbin protheses?
Sebbin vervaardigd protheses voor verschillende delen van het lichaam. Denk hierbij aan protheses voor de borst, kuiten of de billen. De Sebbin fabriek staat in de buurt van Parijs en vandaaruit worden de protheses naar 60 verschillende landen gedistribueerd. Het merk is ISO en CE gecertificeerd.
In onze kliniek wordt de Sebbin prothese gebruikt voor de bilvergrotingen. Dr. Grabietz gebruikt de gewone ronde prothese bij de kleinere formaten en voor de grotere heeft hij een voorkeur voor de dubbel ronde protheses. Deze laatste worden namelijk niet geleverd in de kleinere maten. De dubbel ronde prothese heeft als voordeel dat de prothese een beide kanten dezelfde vorm heeft, en blijft dezelfde vorm behouden in geval de prothese mocht draaien. Andere merken hebben deze eigenschap niet. Daarnaast voelt een bilprothese ook steviger of stugger aan dan een borstprothese. Dat noemen we cohesiviteit.
In tegenstelling tot bij de borsten, zijn er bij de bilprotheses geen verschillen in de cohesiviteit. Dat is ook niet nodig want een bil moet stevig aanvoelen en niet te zacht zijn. Niet iedereen komt in aanmerking voor dubbel ronde protheses. De dubbel ronde protheses passen niet bij iedereen. Vraag daarom aan uw chirurg voor welke prothese bij u gekozen kan worden. Voor de garantievoorwaarden van de Sebbin protheses verwijzen wij u naar de site van Sebbin.
Waarom kiezen voor dr. Grabietz?
10%
van alle borstvergrotingen in Nederland voeren wij uit.
80%
van alle bilvergrotingen in Nederland voeren wij uit.
100%
van alle operaties worden door de arts zelf uitgevoerd.
'Alles draait bij ons om eerlijkheid en kwaliteit'
Onze aanpak:
Het consult
Samen met dr. Grabietz bekijkt u wat na aanleiding van uw wensen de mogelijkheden zijn. Daarbij kan het voorkomen dat hij u een bilvergroting met prothese afraadt. Het advies dat u krijgt is altijd goed onderbouwd. Is een bilvergroting mogelijk dan wordt u direct precies verteld waar de protheses worden ingebracht en waar de littekens komen.
De behandeling
Een bilvergroting wordt onder narcose uitgevoerd. Op de dag van de operatie dient u nuchter naar de kliniek te komen. De operatie wordt in buikligging uitgevoerd. Als de protheses zijn ingebracht wordt er extra pijnstilling rondom de protheses ingespoten. Dit kan tijdelijke gevoelsstoornissen of een tijdelijke uitval van de spieren in het onderbeen geven. Als de verdoving in de avond uitgewerkt raakt, zal ook de functie van het been weer terugkomen. U kunt deze vorm van pijnbestrijding het beste vergelijken met een ruggenprik. Na de ingreep ligt u op uw rug. Thuis zal op de rug liggen, na het uitwerken van de in de kliniek toegediende extra pijnbestrijding, nog niet mogelijk zijn.
De nazorg en het herstel
Een week na de operatie komt u terug voor de eerste wondcontrole. Na drie dagen mag u de pleister verwijderen en mag u douchen. Maakt u de wond en de bilnaad voorzichtig schoon met een vochtige tissue. U mag daarna de wond weer afplakken met een zogenaamde eilandpleister. Na 2 weken komt u opnieuw terug en zullen de hechtingen worden verwijderd. Het zal dan al een stuk beter met u gaan. Dit is dan ook het moment dat u kunt gaan proberen om te zitten. De volgende afspraak is 4 weken later. Na 3 maanden komt u opnieuw terug voor een afrondende controle.
Veelgestelde vragen
Tarieven
Bekijk hier alle tarieven van onze behandelingen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met onze specialist of plan een vrijblijvend consult.