Onderooglidcorrectie
Onderooglidcorrectie
Een onderooglidcorrectie kan gewenst zijn bij een te veel aan huid op het onderooglid. Soms gaat dat vergezeld met wallen. Veelal zorgt dit voor een storend effect van het aangezicht en zorgt het voor een vermoeide indruk. Daarnaast kan het voorkomen dat de huid van het onderooglid blauw kleurt, wat het effect van treurige holle ogen versterkt. Onder plaatselijke verdoving kan dan het te veel aan huid worden verwijderd en kunnen wallen worden weggewerkt. Deze wallen kunnen worden gebruikt om het onderooglid weer mooi op te vullen.
Het opnieuw gebruiken van de wallen om het onderooglid op te vullen, voorkomt het effect van ‘holle ogen’ na de operatie. Het litteken komt vlak onder de wimperhaartjes van het onderooglid te liggen. Soms breidt het litteken zich iets uit naar de zijkanten, omdat daar ook vaak overschot zit. De littekens zijn na een jaar nauwelijks nog te zien.
Waarom kiezen voor dr. Grabietz?
10%
van alle borstvergrotingen in Nederland voeren wij uit.
80%
van alle bilvergrotingen in Nederland voeren wij uit.
100%
van alle operaties worden door de arts zelf uitgevoerd.
Onze aanpak:
Het consult
Tijdens uw gesprek met de behandelend chirurg onderzoekt deze of er sprake is van te veel huid op uw onderooglid, of het onderooglid is verslapt of dat er een combinatie is ontstaan. Het te veel aan huid wordt afgetekend om u te laten zien hoeveel er wordt verwijderd. Het kan zijn dat uw onderooglid zo slap is, en dat u geen geschikte kandidaat bent voor een onderooglidcorrectie. U ontvangt hierover eerlijk en goed onderbouwd advies.
De behandeling
De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Vooraf wordt het te verwijderen deel afgetekend. Het gehele onderooglid wordt losgemaakt en de wallen worden ook aangepakt. Als dit deel is verwijderd, worden de bloedvaatjes dicht gebrand met een elektrisch pincet. Dit merkt u, maar het behoort geen pijn te doen.
Als het tweede oog gedaan is, worden de wondjes met een onoplosbare hechting onder de huid gehecht. De oogleden zullen in het begin strak staan en de oogopening zal wat nauwer zijn. Dit trekt snel weer bij.
De nazorg
Direct na de operatie begint u met koelen van de oogleden. U kunt daarvoor bijvoorbeeld een plastic zakje gebruiken dat gevuld is met diepgevroren erwten of maiskorrels. Plaats het zakje niet direct op de huid ter voorkoming van bevriezing, maar leg er een schone tissue of gaasje tussen. Er zijn ook speciale koelbrillen, maar deze bedekken in het algemeen de oogleden niet goed genoeg.
Ook krijgt u een oogzalf met antibiotica mee om te voorkomen dat er een oogontsteking ontstaat. U komt na 1 week terug voor controle en verwijdering van de hechtingen. De volgende afspraak staat 5 weken later gepland.
Herstel
Doordat littekens en de hechting met kleine strips worden afgeplakt, is het soms moeilijk het oog te openen of te sluiten gedurende een week. Daarom is het wel belangrijk dat u de ogen schoonhoudt met water. U mag dus gewoon uw gezicht wassen, omdat u anders misschien een oppervlakkige oogontsteking kunt krijgen door vuil dat niet uit uw oog weg kan. Zorg dat u uit de zon en UV blijft met de littekens van de oogleden. De complicaties die kunnen optreden zijn wondontstekingen, een nabloeding of een oppervlakkige oogontsteking.
Veelgestelde vragen
Tarieven
Bekijk hier alle tarieven van onze behandelingen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met onze specialist of plan een vrijblijvend consult.