Oorcorrectie
Oorcorrectie uit laten voeren?
Afstaande oren ontstaan door het niet goed aangelegd zijn van de vorm in het kraakbeen-skelet van de oorschelp. Door het oor-skelet te modelleren en aan te passen kan het oor weer terug naar achter worden gebracht. Via een snede aan de achterkant van het oor wordt het oor-skelet los gemaakt en omgevouwen naar achter. Vervolgens wordt het oor-skelet met kleine hechtingen vastgezet waardoor het oor naar achter blijft staan.
Voor het naar achteren brengen van de bovenkant van het oor ontwikkelde Dr. Grabietz een techniek waarbij ook de bovenkant van het oor goed naar achter wordt gehaald. De techniek geeft een blijvend resultaat. Ook de bovenzijde van het oor blijft na de operatie mooi naar achteren gericht. Bij traditionele oorcorrecties, waar deze techniek niet wordt toegepast, is dit niet het geval.
Ook correcties aan de oorlel zijn mogelijk. Dit kan gewenst zijn wanneer een oorlel disproportioneel groter is ten opzichte van de rest van het oor. Ook kan vergroting van de oorlel optreden na het langdurig dragen van zware oorbellen of zware oorringen. Wanneer de oorlel zo groot is dat het u begint te storen, is het mogelijk om de oorlellen te verkleinen. Deze ingreep is relatief licht en vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De hechtingen zullen al na een week worden verwijderd.
Waarom kiezen voor dr. Grabietz?
10%
van alle borstvergrotingen in Nederland voeren wij uit.
80%
van alle bilvergrotingen in Nederland voeren wij uit.
100%
van alle operaties worden door de arts zelf uitgevoerd.
Onze aanpak:
Het consult
Tijdens het consult onderzoekt de chirurg de oorschelp en worden de mogelijkheden voor een oorcorrectie uitvoerig met u doorgesproken. De arts legt u uit hoe de operatie in zijn werk gaat en wat u kunt verwachten. Ook worden er foto’s van uw oren gemaakt.
De behandeling
De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving, maar kan op eigen verzoek ook in narcose plaatsvinden. De snedes die voor een oorcorrectie nodig zijn, zijn klein. Voordat de operatie begint tekent de chirurg aan de achterzijde en de voorzijde de incisies af. Het oor wordt ingespoten met een vloeistof waardoor de bloedvaatjes in de huid zullen samentrekken. Tegelijk zorgt deze vloeistof voor pijnstilling na de operatie. Wanneer u wakker wordt draagt u een drukverband om het hoofd.
De nazorg en het herstel
U komt na 1 week terug voor wondcontrole en na 2 weken zullen de hechtingen worden verwijderd. Uw volgende controle is 4 weken later. Complicaties komen zelden voor. Mochten deze voorkomen dan kunnen deze bestaan uit een wondontsteking of een nabloeding. Een enkele keer kan na verloop van tijd het oor- skelet zich weer iets terug vouwen.
Herstel na de ingreep
Het verband mag u de volgende dag verwijderen. Daarna doet u de haarband om die u van te voren heeft aangeschaft. De band mag niet te los, maar ook niet te strak zitten. U mag de haren wassen maar u mag niet de oren wassen en ook niet achter het oor schrobben met een washandje. Het kan gebeuren dat de hechtingen in het oor dan losgaan.
De haarband houdt u de eerst week dan en nacht om. De tweede week na de operatie doet u de band alleen nog ’s nachts om. Het staat u natuurlijk vrij om de band nog langer overdag en/of ’s nachts om te houden. Veel mensen vinden het prettig om de band langer om te houden. U komt na 1 week terug voor wondcontrole en na 2 weken zullen de hechtingen worden verwijderd. Uw volgende controle is 4 weken later.
Na de ingreep ontvangt u van ons een compressieband. Deze hoofdband bevordert het herstel. Belangrijk om te weten tijdens uw herstel:
- Hoofdband om houden
- Niet bukken en tillen
- Niet achter het oor schrobben
- Pijnstilling nemen
Veelgestelde vragen
Tarieven
Bekijk hier alle tarieven van onze behandelingen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met onze specialist of plan een vrijblijvend consult.